Bangkok, nočno življenje in templji

Danes mineva že četrti dan odkar sva prispela v deželo nasmehov – na Tajsko. Kot večina popotnikov sva pristala v prestolnici Bangkok kjer sva se nastanila za 3 dni in tako pričela najino odkrivanje te prelepe dežele. Čeprav sva bila ob prihodu neprespana in utrujena od dolge vožnje in 9-urnega…

Danes mineva že četrti dan odkar sva prispela v deželo nasmehov – na Tajsko. Kot večina popotnikov sva pristala v prestolnici Bangkok kjer sva se nastanila za 3 dni in tako pričela najino odkrivanje te prelepe dežele. Čeprav sva bila ob prihodu neprespana in utrujena od dolge vožnje in 9-urnega postanka v Katarju, sva se nemudoma po prijavi v nastanitvi podala na živahne ulice Bangkok-a. Okusna ulična hrana in ledeno mrzli Chang sta nama povrnila energijo in narisala nasmeh na obraz. Zato sva se odločila, da bova užila noč in se podala na zloglasno ulico Khaosan road, kjer se zabava nikoli ne konča. Tako sva ob petih zjutraj v družbi črnogorca in dveh punc (no ja, z eno punco – druga je bila seveda ladyboy) še vedno sedela za šankom nekega bara, ki je bil v bistvu predelan in na ulici parkiran star kombi, kjer so mešali odlične in poceni koktejle. Čas beži, ko se zabavaš.

Po nekaj urah spanca sva se zjutraj najprej odpravila na bogat angleški zajtrk, ki sva ga res krvavo potrebovala, da sva lahko pričela z raziskovanjem mesta. K sreči sva bila nastanjena v starem delu mesta in naju je zato do najbolj znanih znamenitosti ločilo pol ure zmerne hoje. Po skoraj celodnevnem potovanju prejšnji dan, si je prav prileglo pretegniti noge. Hodila sva ob reki Chao Phraya, mimo kraljeve palače (obisk sva zaradi visoke vstopnine izpustila in ga mogoče opraviva zadnji dan potovanja) do manjšega pomola, od kjer na vsake 15min vozi ladjica na drugo stran široke reke, kjer se že od daleč s svojimi 86m višine bohoti budistični tempelj Wat Arun, imenovan tudi tempelj vzhajajočega sonca, zgrajen v 17.stoletju. Vrvež milijonskega Bangkoka je tu vsaj za nekaj časa ugasnil in ob meditativni glasbi je nastopil prepotreben mir in spokojnost, medtem ko sva raziskovala tempeljski kompleks. Čeprav je bilo vreme oblačno naju je seveda že prvi dan, kljub uporabi sončne kreme, opeklo močno sonce.

Po približno 2h raziskovanja sva se vrnila na drugo stran reke in obiskala še tempelj Wat Pho, ki je najbolj znan po 46 metrov dolgem kipu ležeče Bude. Tempeljski kompleks je zavarovan tudi s strani Unesca, predstavljal pa naj bi med drugim tudi pričetek javnega šolstva in tradicionalne tajske masaže in medicine.

Od raziskovanja sva postala že pošteno lačna, zato sva se peš podala še do Kitajske četrti, ki velja za eno največjih na svetu. Gre praktično za mesto sredi velemesta, kjer ne manjka obilice ulične hrane, prodajaln z raznolikimi izdelki in pridelki, značilnega vrveža, mešanice vonjav, neonskih znakov, stranskih ulic, tržnic, ulične glasbe in vsega ostalega kar s seboj prinašajo kitajski priseljenci. Midva sva dala priložnost ribji okrepčevalnici, ki naju ni razočarala.

Utrujena od celodnevnega pešačenja sva se s tuk tukom vrnila v bližino najine nastanitve ter splanirala načrt za naslednji dan – vožnja do stare prestolnice Ayutthaya in raziskovanje zgodovine.

Sorodne objave

Fansipan

Fansipan 3143m

Fansipan (Phang Xi Pang) je najvišja gora na Indokitajskem polotoku, ki se nahaja v bližini nekdanje francoske kolonialne hribovite postaje…

Preberi več

Labuan Bajo, Nacionalni park Komodo in varani

Zadnjih nekaj dni najinega popotovanja preživljava v mestecu Labuan bajo na otoku Flores, predvsem dopustniško s poležavanjem na plaži, mrzlim…

Preberi več
Kawah Rengganis

Bandung, Kawah Putih in Kawah Rengganis

S polno glavo in z velikimi plani za današnji dan sva zjutraj vstala iz postelje. Na ”tešče” sva odhitela do…

Preberi več

Leave the first comment